2013. április 27., szombat

Nyári táborozás Katával

Kedves Szülők!

Idén is megrendezzük nyári napközis táborainkat az Egészségházban - 4 turnusban.
Szeretettel és színes programokkal várjuk gyermekeiteket!


 A részvételi díj: 30.000 Ft/5 nap (az összeg tartalmazza a napi 3x-i étkezést, a napi tornaterem, valamint uszoda használatot és az úszásoktatást, a kézműves és egyéb foglalkozásokon való részvételt)


Jelentkezési határidők: 3 héttel az adott turnus megkezdése előtt - 10.000 Ft előleg befizetésével.
 
 
Részletfizetési lehetőséget, valamint testvéreknél és több turnusban való részvétel esetén kedvezményt biztosítunk!
                      

Várjuk jelentkezéseiteket:
Kata és az Óvónénik

06-30-354-3532

2013. április 24., szerda

Tudj meg többet a gerincedről!



Gerincjóga
"A modern mozgásterápiák és a Hatha jóga találkozása"

A Gerincjóga ötvözi a több ezer éves jóga gyakorlatait és a mai modern anatómia és gerincterápia ismereteit.
A Gerinc Jóga - a gerincre, mint a mozgás központjára koncentráló - gyógytorna jellegű tudatos mozgás, mely képes helyreállítani a testi egészséget, a lelki harmóniát és az élet minden területén kézzelfogható, pozitív változásokat hoz.
A Gerincjóga modern mozgásrendszer, amely a jóga speciális testhelyzeteit használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. Elsődleges szerepe a prevenció, az egészségmegőrzés, de csoportos mozgásterápiaként, amely a teljes fizikumot módszeresen kezeli és fejleszti. Legfőbb eszközei a tudatos mozgás, a helyes légzés és a relaxáció.
A Gerincjóga célja az egészségmegőrzés, a megelőzés (prevenció), illetve utókezelés (rehabilitáció). Harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a testet, de ezen keresztül hatással van az emberi élet egészére. Az egészség elérése és megőrzése az elsődleges cél, a már kialakult elváltozásokat szakorvos segítségével kell kezelni. A Gerincjóga, mint csoportos mozgásterápia, amely a teljes fizikumot kezeli módszeresen, támogatja és kiegészíti a személyre szabott, célirányos gyógyító eljárásokat.

A Gerincjóga élettani hatásai:
  • erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot
  • javítja a tartást
  • oldja a stresszt
  • javítja az emésztést
  • növeli a fizikai és pszichikai teherbírást
  • javítja az általános közérzetet
  • vitalizál


Az oktató, Illés Annamária ajánlása: „Mindenki számára gyakorlással elsajátítható mozgásforma. Minden korosztály számára ajánlott, hisz sajnos a gerincbetegségek szinte senkit nem kerülnek el. A mozgásszegény életforma, rossz tartás, elhízás elváltozásokat okoz, ami mindennapi fájdalmakkal jár és komoly mozgásszervi panaszok és mentális problémák léphetnek fel. Elsősorban természetesen megelőzés céljából ajánlom, ill. utókezelésnek is kiváló.
Az óra felépítése: ráhangolódás, egy alapos bemelegítés, ami minden izomcsoportra, ízületre kiterjed, légző gyakorlatok, tartásjavítás, erősítés, levezetés, nyújtás és természetesen relaxáció.
A gerincjóga mozgásrendszere tartalmazza a Hatha jóga elemeit, de megtalálhatóak benne a gyógytornászok által alkalmazott gyakorlatok is.”






FONTOS! Ha fontolgatod már, hogy szeretnél gerincjógára jönni, de porckorongsérved van, megkérünk, hogy előtte kérd ki orvosod tanácsát! Ő meg tudja neked mondani, milyen típusú gyakorlatokat nem végezhetsz, és így nyugodtabban, magabiztosabban járhatsz majd az órákra! Köszönjük!
(Ha nem tudnál elmenni, természetesen az oktatóval is megbeszélheted majd a  problémádat!)


Bejelentkezés: Pesterzsébet, Átlós utca 17-19. szám alatt személyesen vagy telefonon:  (1) 285 8102